Waarom IDC volgen bij Dive Post?

1) Hoe weet ik dat ik een goede training krijg bij Dive Post? Onze PADI Course Director heeft internationale ervaring en heeft kandidaten in diverse talen opgeleid. Veel van haar ‘nieuwe’ duikinstructeurs werken inmiddels fulltime in de duikindustrie. We willen bij Dive Post dat je EN slaagt voor het PADI examen EN dat je als PADI Pro les kan geven, waar ook ter wereld.

2) Hoe zien de dagen van de IDC’s er bij Dive Post uit? Elke IDC-kandidaat krijgt vooraf een gedetailleerde planning van het programma. Je krijgt presentaties en geeft ze zelf in de klas, het zwembad en het buiten water. Er zijn leuke en leerzame workshops. Tussendoor zijn er korte pauzes om bij te tanken en samen te lunchen. De dagen zijn intensief, interactief en gevarieerd en als de zon schijnt, zitten we buiten. 

3) Hoe worden mijn 20 skills bij Dive Post beoordeeld? Er zijn verschillende manieren om skills te demonstreren. Gebruik degene die jij geleerd hebt en prettig vindt. De skills worden ook  voorgedaan door onze Course Director en, indien nodig, krijg je diverse tips om jou demonstratie te verbeteren.

4) Hoe zit het met de duikmaterialen en flesvullingen? Als PADI Pro heb je je eigen professionele duikuitrusting (zie de PADI Instructeur Manual). Je kunt natuurlijk bij Dive Post voor alle materialen terecht, ook als je ze wilt huren. Tijdens de IDC zijn alle flesvullingen bij Dive Post gratis!

5) Wordt de Divemaster Theorie opnieuw behandeld tijdens de IDC? Vanaf je inschrijving voor de IDC heb je persoonlijk contact met onze Course Director en zij geeft aan hoe je je goed kunt voorbereiden en je de DM-theorie weer ophaalt. Er zijn geen verplichte online huiswerk modules, uitsluitend adviezen en extra theorie vragen beschikbaar als je die wilt hebben.

Tijdens de IDC Prep-dag behandelt Chris de DM-theorie nog eens zeer efficiënt. Je krijgt een test in verband met de 100% slagingsgarantie en natuurlijk wordt je vooraf begeleid als je met een bepaald onderwerp problemen hebt. Je hebt rechtstreeks mailverkeer met onze Course Director via chris@divepost.nl.

6) Krijg ik veel huiswerk tijdens de IDC bij Dive Post? Tijdens onze IDC’s reiken we je alle tools aan om je gemakkelijk voor te bereiden. Afhankelijk hoe jij je tijd indeelt, doe je je voorbereidingen in ons klaslokaal of in de avond. Van belang is dat je effectief te werk gaat en je niet uren bezig bent. Van Chris krijg je diverse tips, want de volgende dag wil je er weer fris tegen aan.

7) Wat biedt Dive Post mij als ik vastloop bij mijn voorbereidingen? Onze Course director is 24 uur per dag beschikbaar tijdens de IDC. Je mag Chris dus ook nadat je onze trainingsfaciliteit hebt verlaten, altijd bellen om raad, jawel, ook in de nacht als dat moet. Wij willen dat al onze IDC kandidaten succes hebben en plezier beleven aan de IDC. Onze Course Director is er voor jou!

8) Moet ik zelf in Power Point presentatie slides maken? Natuurlijk laten wij je niet opnieuw het wiel uitvinden. We leren je hoe als Duikinstructeur PADI materialen kunt gebruiken. PADI is de grootste en meest toonaangevende duikorganisatie in de wereld en reikt je alles aan. Mocht je speciale PADI Materialen nodig hebben, via Dive Post is het zo geregeld.

9) Wanneer weet ik of ik klaar ben voor het examen? Tijdens de IDC krijg je 2x een privé-gesprek met Chris en vertelt ze waar je goed in bent en aan welke onderdelen je extra aandacht dient te geven. Als jij je inzet, de adviezen opvolgt en de IDC met goed gevolg doorloopt, dan kun je naar het officiële PADI examen. Jij bepaalt of je aan het examen deelneemt. Het is Chris haar passie om je naar een hoger niveau te brengen!

10) Hoe schrijf ik mij nu in voor de IDC bij PADI 5* IDC Dive Post? Vul het inschrijfformulier in en mail dit aan idc@divepost.nl. Heb je extra opmerkingen/vragen, zet het ook op het formulier. Tevens doe je een eerste aanbetaling. Onze Course Director zal je direct verwelkomen en stap voor stap informeren.