Master Scuba Diver Trainer

Dive Post heeft diverse MSDT pakketten voor je samengesteld tegen een gunstige tarief. Onze PADI Course Director Chris Azab geeft je leuke en zeer interessante tips tijdens het MSDT-programma. Verrijk jezelf en breng je ervaring over door het geven van Specialties.  Je krijgt de juiste voorbereiding om Master Scuba Diver Trainer te worden en je kunt direct lesgeven in de Specialties. Zodra je 25 cursisten gecertificeerd hebt, kun je het PADI-MSDT certificaat aanvragen, een eretitel en dit toont aan dat je ervaring in lesgeven hebt. Je kunt uiteraard ook je eigen MSDT pakket samenstellen. Neem hiervoor even contact op met Chris.

1. Navigatie, Nitrox, Emergency O2 Provider, Wrak en Droogpak
2. Uitrusting, Nitrox, Nacht, Droogpak en Digitale Onderwater Fotografie
3. Emergency O2 Provider, Zoeken en Bergen, Nitrox, Uitrusting en Wrak
4. Navigatie, Visherkenning, Onderwater Naturalist, Nacht en Uitrusting
5. Stroming, Dig. Onderwater Fotografie, Nacht, Multi Level/Computer, Emergency O2 Provider

Tijdens de Instructeurs Specialties leer je hoe je je cursisten les geeft.

 

Specialty Instructeur Nitrox

Hoe kun je overbrengen dat je langer op diepte kunt duiken met verrijkte lucht en hoe analyseer je nu een Nitrox fles? Nitrox wordt aanbevolen als je regelmatig twee tot drie duiken per dag maakt. Je dient zelf wel voor deze Specialty gebrevetteerd te zijn alvorens hierin Instructeur te worden.

 

Specialty Instructeur Droogpak

Een droogpak kopen is makkelijk, maar er mee duiken op een veilige manier, is toch wel even anders. Leer je cursisten op een leuke manier, hoe met hun droogpak om te gaan en hoe ze een goed neutraal drijfvermogen krijgen. Ook het onderhoud komt aan de orde. Je Course Director geeft je allerlei tips.

 

Specialty Instructeur Navigatie

Ben je ook wel eens de weg kwijt geweest onderwater? Deze Specialty is zeker van belang voor duikers die in Nederland duiken en je gaat je studenten op een plezierige wijze leren hoe ze onderwater weer thuis kunnen komen. Er worden verschillende parcours uiteen gezet.

 

Specialty Instructeur Wrakduiken

Ontdek het geheimzinnige van wrakduiken. Hoe het nu is om in donkere ruimtes te duiken en de weg terug te vinden? Je wijst je cursisten op de gevaren, interessante punten en de staat van onderhoud. En natuurlijk zorg je voor veiligheid. Spannend en uitdagend.

 

Specialty Instructeur Visherkenning

Ontdek de diversiteit in het onderwaterleven. Welke vis hoort nu bij welke familie? En hoe herken je dit? Je cursisten zullen veel meer een worden met de natuur en zorgen voor het behoud ervan. Ook zeker interessant om in Nederland te geven, wat velen niet zouden verwachten.

 

Specialty Instructeur Uitrusting

Enorm handig voor iedereen die eigen uitrusting heeft. Je maakt geen specialisten, maar je leert cursisten het onderhoud om duurzaam met hun duikspullen om te gaan en waarvoor welke uitrusting het beste geschikt is. Voor velen een eyeopener en heel erg leuk om in de wintermaanden te geven.

 

Specialty Instructeur Zoeken en Bergen

Ooit iets onderwater verloren of vind je het interessant om wat op te sporen? Leer je cursisten verschillende zoektechnieken, de juiste knopen en het liften van een bepaald object. Je zult onderwater heel veel ervaring opdoen doordat elke bodem weer anders is samengesteld.

 

Specialty Instructeur Onderwater Naturalist

Wat is ecologie en wat is een ecosysteem? Ken je de classificaties onderwater? De relaties tussen dieren onderling? Leer je cursisten over het 6-Kingdom en zoek samen verschillende voorbeelden in jouw duikstek. Zeer interessant voor natuurliefhebbers en misschien niet verwacht, maar ook erg leuk om in Nederland te geven.

 

Specialty Instructeur RNLI Sea Survival

Hoe voorkom je nu problemen op en in zee of hoe ga je, indien er toch problemen zijn, hiermee om. Je geeft je cursisten les in nieuwe skills en laat ze kennismaken met slechte weersomstandigheden. Geeft ze vertrouwen en ze redden zich op zee. Je leert hoe je de kennis en oefeningen overbrengt aan je cursisten.

 

Specialty Instructeur Stromingsduiken

Hoe ga je te water tijdens stromingsduiken, hoe werk je met de getijden tabel en wanneer gebruik je nu je deco-boei? Heb je nu juist een duikvlag nodig om stromingsduiken te maken? Heb je stroming tijdens wrakduiken en kun je dan welfoto’s maken? Je krijgt alle praktische tips van je Course Director.

 

Specialty Instructeur Multi Level en Computer

Een duik van 40 minuten en toch naar 30 meter geweest? Weet jouw cursist hoe zijn of haar duikcomputer werkt? Maak je cursist bewust van wat er onderwater met de stikstof in je lichaam gebeurt. Plan samen Multi level duiken en je zult zien hoe interessant het is om mensen wat duiktheorie bij te brengen.

 

Specialty Instructeur Nachtduiken

Voor iedereen is zijn 1e nachtduik heel bijzonder en je zal zien dat velen deze ervaring graag onder begeleiding willen doen. Tijdens deze Specialty laat je je cursist kennis maken met verschillende technieken hoe onderwater te communiceren en wat te doen als je duiklamp onverhoopt uitvalt. 

 

Specialty Instructeur Sidemount duiken

Heerlijk die flessen aan je zijde, stabiel evenwicht en drijfvermogen in het water. Leer cursisten met uitdagingen met de juiste configuratie duiken. We bieden speciale Sidemount/Sidemount Instructor Combo’s aan.

 

Specialty Instructeur Self Reliant duiken

Is jouw student graag aan het fotograferen? Of stuur je je DM wel eens alleen het water in? Doe dit dan in juiste configuratie. We bieden specialte Self Reliant/Self Reliant Instructor Combo’s aan.

 

Onderstaande Instructeurs Specialties zijn ook te volgen door divemasters:

Specialty Instructeur Emergency O2 Provider

Bij duikongevallen dien je met zuurstof om te kunnen gaan. Elke duiker zou getraind moeten worden om zijn/haar buddy te kunnen helpen in nood. Deze Specialty kun je ook samen met de Rescue Cursus geven. Deze specialty geeft elke duiker veel toegevoegde waarde.

 

Specialty Instructeur Digitale Onderwaterfotografie 

Foto’s maken op het droge kan iedereen, onderwater is dit toch wel heel anders. Je leert je cursisten te letten op hun drijfvermogen, mooie composities te maken en hoe je foto’s kan bewerken, zowel onder- als bovenwater.